Materiaal|Ritten

19 april 2020 – Bicycling.NL Test – I-RIS

Een paar weken geleden vroegen de jongens van Bicycling.NL of ik dames zomerkleding zou willen testen. Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken… JA! Vandaag test ik een setje van I-Ris, op een ritje over een aantal gravelstroken hier in de buurt.

Materiaal: Koga Colmaro Allroad (Schwalbe X-One Allround Performance 33mm) / Stevens Vapor (Continental Speed King CX Performance 35mm)

I-RIS staat voor I Ride in Style, wist je dat? De set die ze me hebben opgestuurd bestaat uit een broek, een shirt, een paar sokken en een petje. In één keer helemaal klaar dus; nergens over nadenken en perfect gesoigneerd op pad. Alleen even een setje bijpassende veters in mijn schoenen doen. In het pakket zitten ook een lief kaartje, een sticker en een folder. Ik word er helemaal vrolijk van.

Het shirt heet Wander en is voorzien van fijne, zachte kleuren. De broek is effen Cinnamon – een kleur die ook in het shirt terug komt. Het petje, Lost, is dan weer volledig in de kleuren van het shirt. De sokken, Found, zijn paars met lila. Als je het pakket, de Wander Bundle, in één keer koopt kost het EUR 242. Het geheel oogt vrolijk, fris en stijlvol. Gevoel voor kleur hebben ze bij I-RIS wel.

Na een stuk over de weg dient de eerste gravelstrook zich aan. Jeej! Ik heb de laatste tijd bijna alleen maar op mijn nieuwe CAAD13 gereden, over de weg, en stiekem heb ik de gravelpaadjes toch best een beetje gemist. Een paar stukken herken ik van toen ik de Rock Solid route reed, maar er zitten ook wat nieuwe paden in. De landgoederen die we kruisen dragen namen als Heerlijkheid en Paradijs, en dat dekt de lading best wel aardig op deze zonovergoten ochtend. Het is een route om te onthouden. Ondanks de flinke lappen asfalt is het een leuk alternatief voor een rondje richting het Gooi.

Een verslag van de I-RIS kit volgt later bij Bicycling.

Kirsten Anna