Materiaal

Project Resto-Mod – een Neo-Retro RIH Super Course deel 4

De RIH Super Course rijdt weer.

De RIH rijdt. Ik had graag gezegd dat ik hem helemaal zelf in elkaar gezet heb, maar dat zou een leugen zijn. De jongens van Allizi hebben de puntjes op de i gezet. Ze hebben de kabels mooi op maat gemaakt, alles afgesteld en tenslotte een stuurlintje gewikkeld. YES – hij is af!

Gisteren hebben we een eerste ritje gemaakt, via Wijk bij Duurstede naar Amerongen en langs het Valleikanaal terug naar Amersfoort. Het waait nog steeds verschrikkelijk maar wat heb ik een lol! Het is stevig aanpoten maar op de dijk krijgen we de wind in de rug, en de RIH verslindt het asfalt met enorme snelheid. Denk ik. Het stuur is namelijk te slank om de Wahoo te kunnen monteren en al had het wel gekund dan zou het stijltechnisch uitermate twijfelachtig zijn. Het enige waar ik nog niet helemaal blij mee ben is het stuur, de Cinelli Eubios. Het is een anatomisch stuur. Ik hang echter vaak (en lang) onder in de beugels en dat lijkt hier niet zo lekker te kunnen – je pakt hem als het ware in het schuine stuk, waar je de remmen kan bedienen. Maar goed, eerst maar eens wat kilometers maken!

 

Dale Vito