Materiaal

Unboxing: SCRIBE Race-D Wielset

De Stevens krijgt een Scribe wielset.

Ik heb een nieuwe wielset voor de Stevens gekocht, van Scribe. Na een paar weken wachten zijn ze nu eindelijk binnen.

Althans, zo ongeveer. Dat zit zo: eind augustus had ik een Gravel Wide wielset bij Scribe gekocht. Na een week of vijf wachten was ik het echter zo zat dat ik ben gewisseld naar de Race-D, welke wel op voorraad was. De Race-D is even hoog en breed, maar iets anders gespaakt. Ze zijn daarmee zo’n 100 gram lichter, en het maximale draagvermogen is iets minder. Enfin, ze zijn binnen!

Specificaties

Depth 26mm
Material Hardened, Super-Lightweight Alloy
Type
Clincher Tubeless Ready
Rim Width (external) 24mm
Rim Width (internal) 19mm
Spoke Pattern / Hole Count Front (2:1) 21H, Rear (2:1) 24H
Weight 1479g

Open met die doos!

Ik ben nog geen half uur thuis van een weekje gemeentes harken in Zuid-West Nederland als de doos -die dankzij schoonmoeders al in de gang stond te wachten, waarvoor dank- open moet. Het ziet er allemaal strak uit, met mooie logo’s en een URL. Misschien niet zo discreet, maar wel gaaf.

Eindelijk! Daar zijn ze dan! Naast de velgen, kant en klaar met tubeless-ready velglint, zit er nog wat klein spul als spaken, nippeltjes en adapters voor 6-bolt remschijven bij. Keurig. De wielen zelf zitten in plastic, met wat plastic en schuimrubber afdekdopjes rondom de assen.

Op de fiets – eerste indruk

Montage is een fluitje van een cent. Ik gebruik gewoon mijn oude cassette en remschijven. Ze zijn zo gedemonteerd, en eenmaal een beetje opgefrist zitten ze ook zo op de nieuwe Scribe wielen.

De volgende ochtend MOET ik ze natuurlijk even testen. We doen een kort rondje over wat bekende gravel(-achtige) paden in het Gooi. En? Eerlijk – ik vind het moeilijk om hier een eenduidig antwoord op te geven, zeker omdat ik net een week op de RIH heb gereden en daarvoor ook al een poos niet op deze fiets. Mijn eerste indruk is echter dat ze goed vooruit willen. Ik kan me niet herinneren dat de Stevens zo -relatief- lichtvoetig voelde. Bij gas los willen ze lekker ratelen. Zodanig, dat je rustig zonder bel kan rondrijden. Ik zal de komende herfst en winter goed gebruiken, en hier af en toe wat bevindingen blijven posten. Voor nu ben ik in ieder geval erg tevreden!

Dale Vito